Over TeaTag

 

TeaTag staat voor...

premium kwaliteit, originaliteit, warmte, vriendschap, delen, flexibiliteit en sociale betrokkenheid. Alle thee blends zijn in Engeland met de hand gemengd en in Nederland met liefde en aandacht verpakt. De stijlvolle eikenhouten theeplankjes worden met heel veel plezier en inzet gemaakt bij Sociale Werkplaats  de Houtnijverij. De smaakvolle Fairtrade chocolade is ontwikkelt door een top chocolatier. Dit alles samen maakt ons concept Uniek.

 


Over Anita

Het is al jaren zo en het gebeurt me nog bijna dagelijks. Of ik nu in een restaurant kom, een winkel waar ik - laten we zeggen een badkamer-  ga kopen, of zelfs bij mensen thuis. Overal word de vraag gesteld of ik een kopje koffie wil. Zou ik ja zeggen dan krijg ik de keus uit verschillende varianten en zou de gekozen cappuccino worden aangeboden met een prachtige schuimlaag. Sommigen maken er zelfs als extra attentie een mooie tekening in.

Maar als theeliefhebber heb ik deze keuze vaak niet. Dan word er een kistje met wat zakjes voor mij neergezet. Ik drink het dan, maar achteraf kan ik je niet vertellen of ik nou kersenthee op heb, of rood fruit, of aardbeien. Het smaakt eigenlijk allemaal hetzelfde. Het is mij zelfs eens gebeurd dat ik alleen een glas heet water kreeg en de zakjes in geen velden of wegen te bekennen waren. Weg beleving. Terwijl mijn wederhelft, inclusief melksnor, intens geniet van zijn kopje cappuccino.

 

Hoe fijn zou het zijn als een koffieleverancier ook een goed kopje thee weet te schenken. Of diegene nu een winkel heeft, als adviseur mensen ontvangt, of zelfs thuis vrienden ontvangt. Daar wordt een theeliefhebber ook heel erg blij van.

 

"Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen hiervan te overtuigen. "

 

De thee die ik schenk is in Engeland geblend door Alex Probyn, een master teablender. Hij maakte 12 blends exclusief voor mij. Eerlijke, herkenbare blends waar je telkens weer op terug kunt vallen.

Alleen...12  blends zijn er toch maar 12. Het ging kriebelen en ik ging op zoek naar een bijzondere USP.

Het idee om mijn theeblends met chocolade te combineren werd geboren en ik ging op zoek naar een chocolatier. 

 

Ik kreeg de tip Sjaak den Bleker eens te benaderen. Hij behoort tot de top 10 chocolatiers van Nederland en heeft samen met zijn vrouw Ingrid twee goedlopende chocolaterieën in Delft. Hieruit is mijn nieuwe concept Tea & Chocolate geboren. 

Sjaak en Ingrid ontwikkelde bij Callebaut in Parijs hun eigen melange, noemde het Delfts Bruin en diezelfde chocolade wordt nu gebruikt voor mijn concept. Daar ben ik heel erg trots op.

 

Mijn doel: "thee met matchende chocolade leveren aan iedereen die kwaliteit wil schenken en weet te waarderen".

 

Oh en voor wie het interesseert: Ik ben 52 jaar oud, getrouwd, moeder van 2 dochters en oma van 2 kleinzoons van 4 en 2 jaar oud.


Over Alex

Alex vertelt graag over hoe hij de theebusiness is ingerold. Eigenlijk als plagerij is hij door zijn vrienden opgegeven bij de Tetley tea academy in Engeland. Alex lustte namelijk geen enkele warme drank. Alleen bier. Maar al snel bleek hij een enorm talent te hebben en werd Master TeaTaster en is jarenlang bij Tetley in dienst gebleven. In 2007 startte hij zijn eigen bedrijf waarin hij voor vrienden- en later voor iedereen- eigen blends creëerde. 

 

Inmiddels heeft hij, als Master Tea blender, een tiental mensen in dienst en levert hij zijn thee wereldwijd. En iedereen krijgt verschillende blends, want kopiëren daar houdt hij niet van. Uiteraard nemen sommige van zijn medewerkers nu bepaalde zaken over, maar hij blijft ontzettend betrokken en is enorm genereus naar al zijn klanten. Hij blijft immers een charmante Engelsman.


Over Sjaak

Top chocolatier Sjaak den Bleker.
Top chocolatier Sjaak den Bleker.

 

Als top chocolatier kreeg Sjaak den Bleker samen met zijn vrouw Ingrid een uitnodiging om in het Chocolade laboratorium van Cacao Barry hun eigen pure en melk chocolade samen te stellen. In Parijs werd dus hun eigen chocolade geboren. Een melange die de directeur van het bedrijf na het proeven waardeerde met een welgemeend 'tres bien'.  Ze noemen het Delfts Bruin. De chocolade heeft een hoog cacao gehalte. Melk 43,7% en puur 72,5%. Het bevat vrijwel geen suiker en geen enkele toevoeging die er niet in thuishoort. In de chocolaatjes die hij voor TeaTag ontwikkelde zit dan ook niets anders dan vermalen thee. 

 

Sjaak en Ingrid doen dit werk al 21 jaar en hebben twee goedlopende zaken in het prachtige Delft. Genaamd: chocolaterie - gelaterie de Lelie.

In de zomermaanden maken zij ook het heerlijkste ijs. IJs waar mensen zo een half uur voor in de rij staan. Dat zegt voldoende. 

Daarbij worden zij ondersteund door een team van medewerkers die aan de beste scholen van Europa hebben gestudeerd. 

Ben je benieuwd naar hun winkels, wil je al dit lekkers eens proeven of wil je eens een workshop volgen? Ze zitten op de Voorstraat 10 en op de Gasthuislaan 54 in Delft. Website: www.chocolaterie.nl.