Over TeaTag

 

TeaTag staat voor...

premium kwaliteit, originaliteit, warmte, vriendschap, delen, flexibiliteit en sociale betrokkenheid. Alle thee blends zijn in Engeland met de hand gemengd en in Nederland met liefde en aandacht verpakt. De stijlvolle eikenhouten theeplankjes worden met heel veel plezier en inzet gemaakt bij Sociale Werkplaats  de Houtnijverij.


Over Anita

Het is al jaren zo en het gebeurt me nog bijna dagelijks. Of ik nu in een restaurant kom, een winkel waar ik - laten we zeggen een badkamer-  ga kopen, of zelfs bij mensen thuis. Overal word de vraag gesteld of ik een kopje koffie wil. Zou ik ja zeggen dan krijg ik de keus uit verschillende varianten en zou de gekozen cappuccino worden aangeboden met een prachtige schuimlaag. Sommigen maken er zelfs als extra attentie een mooie tekening in.

Maar als theeliefhebber heb ik deze keuze vaak niet. Dan word er een kistje met wat zakjes voor mij neergezet. Ik drink het dan, maar achteraf kan ik je niet vertellen of ik nou kersenthee op heb, of rood fruit, of aardbeien. Het smaakt eigenlijk allemaal hetzelfde. Het is mij zelfs eens gebeurd dat ik alleen een glas heet water kreeg en de zakjes in geen velden of wegen te bekennen waren. Weg beleving. Terwijl mijn wederhelft, inclusief melksnor, intens genoot van zijn kopje cappuccino.

 

 

"Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen hiervan te overtuigen. "

 

De thee die ik schenk is in Engeland geblend door Alex Probyn, een master teablender. Hij maakte 13 blends exclusief voor mij. Eerlijke, herkenbare blends waar je telkens weer op terug kunt vallen.

Alleen...13  blends zijn er toch maar 13. Het ging kriebelen en ik ging op zoek naar iets extra's .. Inmiddels hebben we ook lekkere exclusieve TeaTag chocolade. 

Mijn doel: "thee met overheerlijke chocolade leveren aan iedereen die kwaliteit wil schenken en weet te waarderen".

 

Oh en voor wie het interesseert: Ik ben 54 jaar oud, getrouwd, moeder van 2 dochters en oma van 2 kleinzoons en een keindochter.


Master teablender Alex

Alex vertelt graag over hoe hij de theebusiness is ingerold. Eigenlijk als plagerij is hij door zijn vrienden opgegeven bij de Tetley tea academy in Engeland. Alex lustte namelijk geen enkele warme drank. Alleen bier. Maar al snel bleek hij een enorm talent te hebben en werd Master TeaTaster en is jarenlang bij Tetley in dienst gebleven. In 2007 startte hij zijn eigen bedrijf waarin hij voor vrienden- en later voor iedereen- eigen blends creëerde. 

 

Inmiddels heeft hij, als Master Tea blender, een tiental mensen in dienst en levert hij zijn thee wereldwijd. En iedereen krijgt verschillende blends, want kopiëren daar houdt hij niet van. Uiteraard nemen sommige van zijn medewerkers nu bepaalde zaken over, maar hij blijft ontzettend betrokken en is enorm genereus naar al zijn klanten. Hij blijft immers een charmante Engelsman.