Anijsthee met muisjes

Anijsthee met muisjes..

 

Nick (van Simon) en Kirsten krijgen binnenkort een meisje. Bobbi Eden is net bevallen van Zoon Brandon Ray Laurenz. 

Onze anijs thee met muisjes is een erg origineel cadeau als je op kraambezoek gaat. Leuk om uit te schenken met de beschuit met muisjes, mits in de juiste kleur... En ook erg goed voor de kersverse moeder om te drinken, het helpt enigszins bij de productie van moedermelk.

 

Maar....ook als je niet net bevallen bent of iemand kent die net moeder is geworden is dit ècht een heerlijke thee om gewoon zelf te drinken. Het bevat volop ingrediënten die goed voor je zijn.  

Anijszaad is een rijke bron aan vitamines ( vooral B6) en mineralen ( vooral ijzer). Goed voor de luchtwegen en frisse adem. En...het andere uiterste in dit geval: voor vrouwen die in de overgang zijn helpt het tegen opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen.

Zoethout is rustgevend voor de maag en gaat oprispingen tegen. Het kan gebruikt worden na het eten van vergiftigd voedsel en word gegeven bij mensen met maagzweren. Let wel op als je hoge bloeddruk hebt, dan moet je geen 10 kopjes per dag van deze blend nemen.

Kaneel is antiseptisch, verwarmend, krampwerend en helpt tegen winderigheid. Samen met honing en water een prima middel tegen maagpijn. Het verlaagt cholesterol en helpt bij (dus eigenlijk tegen)verkoudheid.

Citroenmelisse bevat meer van 40 etherische oliën. Het kalmeert en is goed voor hoofd, hart en spijsverteringskanaal.

Korenbloemen bevatten o.a. looistoffen die werken bij oogaandoeningen en bij reuma.

Kortom een gezonde en heerlijke blend om zelf eens te proberen.